keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Vinkkejä viikonloppulomaan Münchenissa

Mikko täytti tänä vuonna pyöreitä vuosia, ja päätin yllättää hänet ostamalla meille vappuviikonlopuksi pidennetyn viikonloppuloman Münchenissa. Taka-ajatuksena oli se, että samalla reissulla voimme käydä myös Itävallassa vierailulla meidän tuttavilla. München itsessään jo yllätti meidät positiivisesti, sillä nähtävää olisi ollut enemmänkin kuin ehdimme parissa päivässä näkemään.


Tässä kuitenkin muutavia vinkkejä Müncheniin matkustaville:

Majoitus:

Yövyimme Ibis München City Arnulfpark -nimisessä hotellissa 2 yötä. Hotelli oli rauhallisella alueella, ja kiva kaupunkihotelli. Respan työntekijät olivat avuliaita ja ystävällisiä. Huone oli aika kompakti, mutta erittäin siisti. Maksoimme kahden hengen huoneesta 95€/yö ja se sisälsi aamupalan. Aamupala oli hyvä. Vaihtoehtoja olisi toki voinut olla enemmänkin, mutta aamupalabuffetista löytyi vohvelibaari, eli sai itse paistaa omat vohvelit. Ja ne oli hyviä!

Hotellin sijainti on hyvä, tosin aivan naapurissa ei ollut ravintoloita. Aivan hotellin kulmalla on kuitenkin ratikkapysäkki (Marsstraße), joten ratikalla (nro 16) pääsee helposti ja vaivattomasti keskustaan sekä esimerkiksi Deutches museolle. Matkalippuja oli myynnissä hotellin vastaanotossa. Myös lentokentältä hotellille pääsee helposti junalla (esim. S1 -junalla), ja pois kannattaa jäädä Donnersbergerbrücke -nimisellä asemalla, joka on lyhyen kävelymatkan päässä hotellista.

Viimeisen yön ennen kotimatkaa vietimme lentokenttähotellissa, nimeltä Mövenpick Hotel München Airport. Sekin oli oikein siisti hotelli ja huone oli hyvä. Aamupala oli monipuolinen. Mutta hotellin oma lentokenttäkuljetus oli todella ryöstöhintaista. 9€/suunta/hlö, eli teki yhteensä 36€ mennentullen meiltä kahdelta. Minusta liikaa, varsinkin kun hotelli ei edes ole kaukana lentokentästä. Maksoimme huoneesta aamupalalla 110,70€, joten aika kalliiksi tuli tuo yö, jos kaikki kulut laskee yhteen.Liikkuminen Münchenissa:

Lensimme Lufthansan lennolla Helsingistä. Lennot kahdelta maksoivat yhteensä 282,32€.


Liikkuminen kaupungissa on varsin vaivatonta. Julkinen liikenne toimii hyvin. Otimme junan lentokentältä keskustaan ja keskustan alueella liikuimme pääsääntöisesti joko ratikalla tai kävellen. Julkisen liikenteen karttoja, esim. ratikkakarttoja sai hotellin vastaanotosta.

Liikkumista varten kannattaa tällaisilla lyhyillä lomilla ostaa melkein päivälippu. Ja jos matkustajia on vähintään 2, kuten meidän tapauksessa, kannattaa ostaa ryhmälippu (group day ticket). Se tulee edullisemmaksi, jos liikutaan yhdessä. Maksimissaan yhdellä ryhmäpäivälipulla voi matkustaa 5 aikuista, tai kymmenen lasta. Kaksi lasta, joiden iät ovat väliltä 6-14, lasketaan aina yhdeksi aikuiseksi, eli kyseisellä lipulla voi myös matkustaa perhe, jossa on vaikkapa 2 aikuista ja 6 lasta.
Päiväliput ovat voimassa seuraavaan aamuun klo 6.00 asti. Lentokentän juna-asemalta kannattaa siis ostaa Group Day Ticket, joka kattaa "Entire Networkin", eli koko Münchenin alueen. Sillä pääsee lentokentältä keskustaan. Keväällä 2017 kyseisen lipun hinta oli 23,90€. Sitten muina päivinä jos liikkuu vain keskustan alueella, saattaa riittää ryhmälippu, joka kattaa pelkän Inner Districtin, eli keskustan alueen. Sen lipun hinta oli 12,60€. Lippujen hintoja kannattaa vertailla, mutta julkisen liikenteen käyttö tulee joka tapauksessa halvemmaksi kuin taksilla ajelu.

Nähtävyyksiä ja käymisen arvoisia paikkoja:
Valitettavasti meidän vierailun ajan satoi vettä, joten keskityimme enemmän sisätiloissa tapahtuviin vierailuihin.

BMW -museo

BMW -museo. Bemarimuseo on ehdoton vierailukohde kaikille, jotka ovat kiinnostuneita autoista ja varsinkin bemareista. Museo esittelee Bemareiden historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Ei varmaankaan tarvitse kertoa enempää? Bemarimuseoon kannattaa varata aikaa kiertelylle. Yhdeltä aikuiselta sisäänpääsy maksoi 10€ keväällä 2017.

BMW -museo

Sea life Munich -akvaariomaailma. Sijaitsee lähellä BMW-museota, Olympiapark -puiston alueella. Varsinkin lapsille mieluisa vierailukohde, mutta menee kyllä aikuisellekin. Kannattaa samalla katsastaa myös itse Olympiapark -puisto, jos alueelle suuntaa. Edullisimmat liput saa, jos ostaa etukäteen netistä. Esimerkiksi iltapäiväliput olivat keväällä 2017 10,50€/kpl aikuiselta, ja iltapäivä riitti hyvin akvaariomaailmaan tutustumiseen.


Deutches Museum. Yksi maailman isoimmista tiedemuseoista, jonne suosittelen ehdottomasti käyntiä. Kannattaa mennä paikalle heti aamulla kun ovet aukeavat. Varaa kiertelyyn aikaa koko päivä, käy välillä syömässä museon ravintolassa ja jatka vierailua. Muista myös laittaa jalkaan hyvät kengät. Museosta löytyy lokerikoita ja narikka, jonne voi jättää takin, laukun yms. tavaroita. Erityisen mielenkiintoisia kohteita meidän mielestä oli kaivoksista kertova esittely maan alla, sekä merenkulkuun liittyvä osasto. Kannattaa valita vierailtavat osastot sen mukaan, mikä itseä eniten kiinnostaa. Museo on todella iso ja laaja, ja me kiertelimme siellä yhteensä viisi tuntia, emmekä siltikään nähneet kaikkea. Keväällä 2017 aikuisten sisäänpääsy oli 11€/hlö.

Keskustan alueella kannattaa liikkua kävellen ja käydä katsomassa mm. tätä upeaa Raatihuonetta.

Ravintolat ja kahvilat

Münchenista löytyy helposti ruokapaikkoja, jos lähtee aivan keskustaan syömään. Suomalaiselle ravintolat ovat kohtuuhintaisia, kun vertaa suomalaiseen hintatasoon. Varsinkin Viktualienmarkt -alueen ympäristössä on lukuisia ruokapaikkoja. Monet ravintolat saattavat ulospäin näyttää pieniltä ja täysiltä, mutta kun astuu ravintolan sisään, saattavat ne jatkua pitkälle sisemmäksi ravintolaan ja vapaita paikkoja usein löytyy. Ja jos ei löydy, niin pöydän jakaminen toisen seurueen kanssa on yleistä. Viktualienmarktin alueella kannattaa muutenkin kierrellä. Sieltä löytyy ympärivuotinen tori, jossa tarjolla on monenlaisia tuotteita ja ruokakojuja.


Myös kahviloita on runsaasti ja niissäkin kannattaa poiketa. Varsinkin sadepäivänä on mukava saada kupillinen kuumaa juomaa, sekä jokin leivonnainen siihen lisäksi!

Oluttuvissa kannattaa myös vierailla, mikäli oluesta tykkää ja vaikka ei tykkäisikään. Kävimme vierailulla Hofbräyhaus -nimisessä oluttuvassa aivan Münchenin keskustan tuntumassa ja se onkin kaupungin kuuluisin oluttupa. Suosittelen käyntiä jo ihan kokemuksenkin vuoksi. Voit ilman muuta myös tilata alkoholittomia juomia, mutta älä mene kertomaan tarjoilijalle jos et pidä oluesta ollenkaan...


Voimme siis suositella Münchenia kaupunkilomakohteeksi, vaikka meidän vierailun ajan satoi vettä. Vesisade ei kuitenkaan estänyt nauttimasta kaupungista ja sen tarjonnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti