lauantai 20. toukokuuta 2017

Ikimuistoinen veneretki Ang Thong National Marine Parkissa

+30 lämmintä, aurinko paistaa ja tyyni, turkoosinvärinen meri. Upeaa.


Lähdimme tammikuussa 2017 häämatkalle Koh Samuille ja kävimme samalla Ang Thong National Marine Parkissa. Se on ollut meidän haaveena siitä asti, kun ensimmäisen kerran menimme Koh Samuille vuonna 2014. Ang Thongin merikansallispuisto koostuu noin 40 erikokoisesta saaresta ja se on suojeltua aluetta. Vain yhdellä saarella asuu vakinaisesti kalastajia. Tuttavamme suositteli meille Samui Boat Charter -nimistä venefirmaa, joka järjestää päivän kestäviä veneretkiä merikansallispuistoon. Matkat eivät ole halvimmasta päästä - halvempia todellakin löytyy - mutta venefirma on luotettava. Veneeseen mahtuisi 26, mutta firma ottaa kyytiin maksimissaan 14 asiakasta. Ja se onkin hyvä, sillä välillä näkee niitä ylitäyteen ahdettuja venekyytejä, joissa kenelläkään ei ole hauskaa.

Popeye

Meidät haettiin hotellilta ja vietiin Bophutin rannalle, josta venekyyti lähti. Meidän veneenä oli "Popeye" -niminen speedboat. Matkalla Ang Thongille poikkesimme hakemaan muutaman kyytiläisen lisää. Ensimmäisenä suuntasimme snorklaamaan. Minulla ja Mikolla oli omat snorkkelit mukana, mutta vene oli varusteltu snorkkeleilla ja räpylöillä, joten omia ei olisi välttämättä edes tarvinnut. Jos vähänkin epäilytti oma uimataito, niin veneestä löytyi myös pelastusliivejä. Meidän mukaan snorklaamaan lähti opas, joka näytti mielenkiintoisia snorklauspaikkoja.


Snorklausretken jälkeen jatkoimme matkaa ja risteilimme pitkin merikansallispuistossa maisemia ihastellen. Menimme sen jälkeen pienelle rannalle, jossa oli mahdollisuus käydä melomassa kajakeilla tai sitten löhötä rannalla. Siitä matka jatkui Koh Maelle, jonka upealta hiekkarannalta lähtee portaat ylös näköalapaikalle. Näköalapaikalta on huikea näkyvyys Emeral Lake -nimiselle laguunille, joka on koko merikansallispuiston kuuluisin nähtävyys. Patikointi näköalapaikalle ei ole pitkä, mutta vaatii jonkin verran fyysistä kuntoa, sillä sinne noustaan useammat jyrkät portaat ylöspäin.

Emerald lake

Maisemien ihailun jälkeen matka jatkui Koh Phaluayn saarelle, jossa meille tarjoiltiin thaimaalainen lounas. Tarjolla oli muunmuassa mereneläviä ja kanaa. Koh Phaluayn saari on ainut saari koko merikansallispuistossa, jossa asuu vakituisesti paikallisia kalastajia.


Ruokailun jälkeen menimme vielä pienelle, syrjäiselle rannalle, jossa oli mahdollisuus uida, ottaa aurinkoa ja nauttia upeasta hiekkarannasta.

Ang Thong National Marine Park

Päivän jälkeen suorastaan harmitti, kun se lopulta tuli päätökseen ja oli aika suunnata takaisin Koh Samuille. Mutta retki oli todellakin hintansa väärti, eli voin lämpimästi suositella vierailua merikansallispuistossa ja myös voin suositella Samui Boat Charteria. Pitkin päivää meille tarjoiltiin kylmiä juomia ja tuoreita hedelmiä. Lisäksi meillä oli koko päivän englantia sujuvasti puhuva opas mukana.


Ota mukaan: Aurinkorasvaa, uikkarit, pyyhe ja kamera.
Hinta: Keväällä 2017 maksoi 8600 bahtia kahdelta aikuiselta, eli noin 220-230 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti